6 pers.
Ingredienser
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
2½ dl sødmælk
korn af 1 stang vanilie
6 blade husblads
½ liter piskefløde
Jordbærsauce:
450 g jorbær
3 dl vand
1½ dl sukker
1½ spsk. majsstivelse
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukker skummende og pisk vaniliekorn i. Kog vaniliestangen 4 minutter i mælken. Tag vaniliestangen op.
Udblød husblassen ca. 10 minutter i koldt vand. Tag den op og vrid den. Kom husblassen i den varme mælk. Pisk æggeblandingen i mælken. Varm nu massen forsigtigt op og rør til det bliver en jævn creme (den må IKKE koge!!, men kun bringes til kogepunktet).
Mælkeblandingen køles helt af (evt. i koldt vandbad) til den begynder at stivne – rør af og til. Pisk fløden til skum og vend skummet i mælkemassen. Hæld buddingen i en form, og lad den stivne i køleskabet i mindst 4 timer. Vend buddingen ud på et fad og server med jordbærsauce.
Jordbærsauce:
Gør jordbærrene klare, hvis de er frosne tøes de op. Kog dem op med vand og sukker. Udrør majsstivelsen i lidt koldt vand og rør det i. Kog kort op. Smag evt. til med lidt ekstra sukker. Server jordbærsaucen til flødebuddingen.